El fet extraordinari de la quotidianitat


El fet extraordinari de la quotidianitat

Divendres dia 26 de gener de 2024 ens vam tornar a trobar en una edició especial del Club de lectura de l’Institut Vila-seca. 
Especial perquè en aquesta ocasió vam tenir la gran sort de comptar amb l’editor, Joan Rioné, i la il·lustradora, Alba Domingo, dels llibres que vam llegir: Naïm (2022?) i Rima (2023?), ambdos de l’editorial Piscina un petit oceà. A més a més, la cita va tenir lloc en un espai carregat de narratives artístiques: el CERAP de Riudoms (Centre d'estudis riudomenc).

Els títols de narrativa juvenil ens van encisar, sempre amb l’aura especial del joc entre realitat i ficció a què ens té acostumades l’editor. Són dues lectures que et fan recuperar la mirada de la infantesa i de l'adolescència. Coneixem en Naïm, amb la il·lusió de les petites coses quotidianes, i la Rima, més turbulenta per les seves tempestes interiors.
Els dos llibres ens disposen una literatura amable, propera a les persones, una lectura fresca per a qualsevol edat. Les seves il·lustracions són sensibles i expressives i, si estàs ben atenta, t’expliquen més enllà de les paraules utilitzades pel text.

Va ser tot un plaer poder conversar amb en Joan i l’Alba i poder resoldre algunes de les preguntes o misteris que ens plantejava cada títol. Amb tot això, al final de la vetllada, ens van desvelar el nou títol de l’editorial, Tortuga, un llibre que també queda emmarcat en la ficció narrada pel Naïm i la Rima i que ens caldrà llegir per saber com es va completant i configurant l'univers d’aquesta família.

Marta Armengol
Professora de Visual i Plàstica a l'INS Vila-seca



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada