TREBALLEM LA LITERATURA GREGA ANTIGA


El passat mes de gener, per acabar de treballar el tema de la història de l'antiga Grècia, amb els alumnes de 1r ESO E, vam realitzar una activitat a la biblioteca del centre.

L'activitat girava entorn a la literatura grega antiga i els autors clàssics grecs; com Homer, Èsquil o filòsofs com Plató o Aristòtil.

A l'antiga Grècia, la literatura servia per ajudar a difondre una mateixa cultura que tots els grecs coneixien i compartien; i explicar els orígens i les gestes dels seus avantpassats.

Sota la supervisió dels professors Carmen Altabas i Cristiano Casà, els i les alumnes havien de buscar a la biblioteca alguns llibres (novel·les, escrits filosòfics, obres de teatre...) de les principals obres dels autors grecs com per exemple: La Odissea de Homer.

Després de fer una recerca dels llibres a la biblioteca, i seleccionats les obres a treballar; havien de llegir alguns fragments, buscar la informació sobre els autors (vida, obres, etc...), en poques paraules; analitzar les fonts i a continuació havien de plasmar el que van aprendre en cartolines i presentar-ho al conjunt de la classe.

Va ser una activitat força interessant; que va motivar els alumnes en el camp de la lectura i a conèixer una mica més del món literari i filosòfic de l'Antiga Grècia. Als alumnes els va apassionar molt el tema de la mitologia grega per les històries i les aventures descrites.


Cristiano Casà i Carmen Altabas. Departament de Socials










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada