Harry Potter

Enyorem Harry Potter
Andreu Faro

A la biblioteca del nostre institut hi ha diversos volums de la saga de Harry Potter. De tant en tant,  els fullejo amb una barreja d'enyorança i d'il·lusió en el record. Durant gairebé dos anys els set volums de la vida del mag adolescent van acompanyar les lectures nocturnes de la família. Harry Potter ens va servir per saltar després a l'univers Tolkien. Tant de bo aquest viatge no s'acabi mai.


Cal reconèixer el mèrit de l'autora, J.K. Rowling,  que va aconseguir la fórmula màgica perquè joves de mig món desitgessin llegir llibres de fins a 900 pàgines, com el volum cinquè, Harry Potter i l'orde del Fènix. Tots recordem les cues de nois i noies entorn dels quinze anys davant les llibreries desitjant ser els primers a comprar la nova entrega de la sèrie. Una cosa inaudita. Una generació sencera va descobrir el placer de submergir-se als móns que es poden amagar dins de la lletra impresa sobre paper.

Avui, que les pantalles ho envaeixen tot, enyorem més que mai a Harry Potter. 

Em pregunto quants d'aquells joves van seguir enganxats a la lectura després d'haver viscut pels passadissos de Hogwarts. Segurament van ser uns quants. I molts d'ells de ben segur, transmetran la passió pels llibres als seus fills.

Quantes coses li devem a Rowling! El seu editor li va proposar que signés amb les seves inicials perquè pensava que un llibre d'una autora femenina atrauria menys interès.

Desconec si avui en dia hi ha una altra sèrie d'èxit que els nostres joves segueixin amb tanta passió. Potser algun dia els telenotícies obrin la seva edició anunciant que J.K. Rowling publica l'anhelat vuitè llibre de la sèrie. Li demanarem a la pedra filosofal que tot ho pot. Per cert, el primer llibre de la saga, Harry Potter i la pedra filosofal es va publicar el 1997, casualment el mateix any que va començar a funcionar el nostre institut.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada